SHI plaatst staandbeeld Baba en Mai-monument in Nickerie

2479

18742582_10154887070127772_1445191667_oDe Stichting Hindoestaanse Immigratie (SHI) in Paramaribo, onder leiding van Shabier Ishaak, heeft gemeend om met het initiatief te komen om na Paramaribo en Calcutta ook in het district Nickerie een Baba en Mai-monument te plaatsen. Dit staandbeeld komt op het Brassa-plein en de onthulling hiervan zal op 4 juni a.s plaatsvinden.

Ramesh Malahe, secretaris van de SHI in Nickerie, tevens voorzitter van de bouwcommissie ‘herdenkingsmonument Baba en Mai in Nickerie’, gaf aan dat het monument door een kunstenaar van Nickerie is gemaakt en dat alles verder zelf door de Nickerianen in het district zal worden uitgevoerd. Omdat er voor dit project nog niet genoeg financiele middelen beschikbaar zijn, deed hij een beroep op de gemeenschap om elke bijdrage die ze kunnen missen te doneren aan de organisatie.

Inmiddels is er al op het Brassa-plein een aanvang gemaakt met de bouw van het platform waarop het monument zal komen te staan. “De grootste groep Hindoestaanse immigranten is uiteindlijk in Nickerie beland, waar ze tot heden hun kennis van de landbouw hebben voortgezet en daarom zeker ook de plaats voor de immigranten die 144 jaar geleden in Suriname kwamen, hebben verdiend”, aldus Malahe.