Jagdies Harpal & Santosh Raghoenandan winnaars drive

1371

De SBB organiseerde i.s.m. de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI) de Immigratie Bridgedrive 2017 op zondag 28 mei jl. Deze speciale bridgedrive stond mede in het licht van de herdenking en viering van 144 jaar Hindustaanse Immigratie in Suriname.

Er werd gesport in Gebouw 2 van het Lalla Rookh Complex aan de Lalla Rookhweg 54 te Zorg en Hoop vanaf 14.00 uur. Er deden uiteindelijk twaalf paren mee op de zes wedstrijdtafels. Het werd een hele leuke en vlotte drive waarbij er op de Bridgemate II werd gespeeld over 12 ronden van steeds 2 spellen, waarbij een ieder tegen elkaar uitkwam (in totaal 24 boards). Er werd dus niet handmatig gescoord en Remie Wiratma had na enkele correcties na het spelen van de laatste boards de uitslag binnen. Voor arbitrage werd er geen beroep gedaan op de meespelende Ewald Muskiet.

De uiteindelijke uitslag en prijsuitreiking geschiedde omstreeks zes uur in de namiddag. Voor een ieder was er een prijs en de winnaars kregen fraaie trofeeën.
In een zeer spannende verlopen drive, wisten Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan met een wedstrijdscore van 62,5% en 150 punten te winnen. Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh behaalden de tweede plaats met een score van 61,3% en 147 punten. De derde plaats was voor Jamila Idu en Imro Nibte met een score van 53,3% en 128 punten. De vierde plaats werd gedeeld door de bridgekoppels Shiva Kalka / Anand Poeran en Sjon van Tewari / Gert Klootwijk met een score van 51,3% en 123 punten. De eerste zes plaatsen haalden een score van boven de 50%.

Next: SBB Open Paren Bridge Kampioenschappen 2017 op maandag26 juni en 3 juli De voorbereidingen voor diverse geplande activiteiten van de Bond gaan door:

– een Bridge Beginnerscursus bij voldoende belangstelling die dan tentatief start op woensdag 5 juli 2017, welke 12 weken zal duren.

– de SBB Open Paren Kampioenschappen 2017 zijn gepland voor maandag 26 juni en 3 juli a.s. te DSB. De SBB organiseert zijn Open Paren Bridge Kampioenschappen voor dit jaar over twee speelsessies op maandag 26 juni en maandag 3 juli 2017 in de speelruimte van de kantine van de DSB. De inschrijving hiertoe staat binnenkort open bij het secretariaat.

De Bond vervolgt hierna zijn reguliere open paren drivesessies op de maandagavonden. Bridgers die geen partner hebben en willen spelen, dienen dit aan te geven, zodat zij tijdig gekoppeld kunnen worden aan een andere geïnteresseerde speler, echter dient dit steeds tijdig te geschieden, ook i.v.m. het invoeren op de Bridgemate en uiterlijk kwart voor 8 nm aanwezig te zijn. Ook bij afwezigheid dienen de reguliere spelers af te melden.

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SME sport