Toochiero loopt kans tot tien jaar gevangenisstraf wegens diefstal en verkrachtingen

1849

Toochiero K. riskeert een gevangenistraf van tien jaar wegens het plegen van zedendelicten en diefstallen, als de rechter instemt met de eis van de officier van justitie.

De officier van justitie gaf aan dat uit de psychologische en psychiatrische rapporten van de verdachte is gebleken dat hij een verlaagde waarde van zelfwaardering en zelfrespect heeft. Hij deed zich daarom voor als een nepinspecteur om zijn minderwaardigheidsgevoel te neutraliseren en daardoor meer succes te boeken om het vertrouwen van zijn slachtoffers te overwinnen. Raadsman Harold Belfor zal zijn pleidooi op 13 juni a.s houden.

De officier van justitie gaf aan dat de verdachte zich op Facebook doet overkomen alsof hij een gerespecteerde inspecteur van politie was die heel erg geintresseerd was in het doen en laten van zijn latere slachtoffers. Hij sprak hen toe, maakte een afspraak en probeerde hen te belonen voor hun goede prestatie en vervoerde ze op een afgelegen plek. Daar ging hij over tot de brute verkrachtingen van zijn slachtoffers. Een van de afgelegen plaatsen waar hij zijn laffe daad pleegde, was achter de Letitia Vriesdelaan.