De politie van Livorno heeft de 17-jarige Cedhinio N. op vrijdag 26 mei aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten in het Jeugdcellenhuis te Opa Doeli.

Cedhinio heeft op donderdag 25 mei zijn klasgenoot Gianie (17) na school steekverwondingen toegebracht met een scherp voorwerp. Na de daad stopte hij het scherp voorwerp in zijn tas en koos het hazenpad. De politie die na de melding van de steekpartij de plek aandeed, trof het slachtoffer aan. Per eigen gelegenheid is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medische behandeling is hij heengezonden.

Onderzoek wees uit dat Cedhinio in de klas naar Gianie liep en hem vroeg waarom hij hem “Beksem” noemt. Gianie zei het normaal te vinden, omdat alle andere jongens hem zo roepen. Cedhinio vond dit niet leuk en haalde plotseling een scherp voorwerp tevoorschijn. Hij vermoedde te zijn betrapt door een leerkracht die op dat moment voor het kantoor stond en in zijn richting keek. Hij overhandigde snel het scherp voorwerp aan een ander klasgenoot. Gianie liep uit de klas en nam buiten op een bank plaats.

Na school bleef Gianie met een vriend achter om Cedhinio te ontlopen. Een tijdje later op weg naar huis zag hij plotseling Cedhinio in gezelschap van een vriend opduiken. Hij liep ze voorbij en werd van achteren aangevallen. Door de schermutseling viel Gianie op straat en greep Cedhinio naar een scherp voorwerp en bracht hem de steekverwondingen toe.

Met medewerking van de schoolleiding is Cedhinio tijdens zijn praktijklessen op 26 mei aangehouden door de politie van Livorno. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.