Bemiddelaar naar Vreemdelingenzaken met vervalsde aanvraagstrookjes

1739

De politie deed al geruime tijd een beroep op de gemeenschap om geen documenten betreft verblijfsvergunningen door zogenaamde ” bemiddelaars” in orde te laten maken, omdat de kans groot is dat ze worden opgelicht. Zij vraagt de gemeenschap om zulke officiele zaken liever persoonlijk af te handelen.

Toch is gebleken dat personen zich hieraan schuldig maken. De afdeling Fraude van de politie heeft de 27-jarige Yioung L. op maandag 29 mei aangehouden, wegens vervalsing van de aanvraagstrookjes waarmee hij naar de afdeling Vreemdelingenzaken ging om te informeren naar het resultaat van de aanvraag tot verblijf van twee kennissen. De medewerkers die de vervalsde strookjes ontdekten, schakelden gelijk de politie in. Tijdens zijn verhoor verklaarde de verdachte deze strookjes van de twee kennissen te hebben gekregen. Omdat dit toch tot een strafbare feit behoorde, werd Yioung na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in hechtenis genomen.