Ambtenaar opgepakt voor verduistering

1783

Op dinsdag 30 mei kreeg de politie van Keizerstraat de melding van ongeregeldheden die zich hebben voorgedaan op een ministerie in het centrum.

De wetsdienaren begaven zich naar de plek. Volgens verklaring van een afdelingshoofd doet het personeel ook dienstop Zanderij, waarbij zij boekjes met toeristenkaarten meekrijgen voor de verkoop. Tijdens de administratieve afhandeling bleek één boek en of de opbrengsten van dat boek te ontbreken.

Na een ingesteld onderzoek kwam de 36-jarige ambtenaar Fernando S. in beeld. Deze is direct op zijn werkplek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding heeft hij bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.