Beach worsteltoernooi enorm in de smaak gevallen

1071

Foto 3 beach nickerie worstelNiet alleen bij de worstelaars, maar ook bij de trainers, clubbesturen en publiek is het Immigratie beach worsteltoernooi heel erg in de smaak gevallen. Dit toernooi werd georganiseerd in verband met 144 jaar Hindoestaanse Immigratie.

De opzet van het strandarena op het terrein van Lounge Cafe Zeedijk maakte dat een ieder kon genieten van een mooie middag afgelopen zaterdag. De wedstrijden waren allemaal spannend. Shaquille van Zichem (SC Tatami) en jeugdsensatie Sahil Satram (Jai Hanoeman) hebben zich gekroond tot de beste beachworstelaars op deze dag.

Van Zichem, die in België studeert, maar op vakantie was in Suriname, stelde een combinatie van kracht en techniek tentoon en won subliem zijn partijen. De eerste won hij midels touche van Mohamed Chiragalie van Hind-Keserie, in de finalewedstrijd versloeg hij Fernando Ghoerahoe van Meerzorg nipt op punten met 3-2. Met nog 15 seconden te gaan maakte Van Zichem zijn 2-1 achterstand goed door een 2 punten-techniek goed uit te voeren. Hierdoor kwam hij op een 2-3 voorsprong die hij goed uit verdedigde tot het einde.

Satram won met overmacht beide jeugdpartijen van hem middels een touche. Eerst versloeg hij Jai Ramkisoen, daarna ook Kamlesh Kalidien. Een andere spannende partij was die tussen Micha Willems (Tatami) en Monesh Asray (Hind-Keserie). Uiteindelijk won Asray met 7-6.

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) bereidt zich nu voor op het internationaal toernooi, welke op 6 augustus 2017 gehouden zal worden. Dit toernooi staat in het teken van 20 jaar SWF. Daarna volgt op 24 september 2017 het tweede beachtoernooi voor dit jaar.

472082eea0d89b07f1bc0abdaa34ecbe_XLAlle uitslagen Immigratie beach worsteltoernooi: Sahil Satram – Jair Ramkisoen (winnaar Satram) T 8-0, Fernando Ghoerahoe – Mohamed Chiragalie (winnaar Ghoerahoe) 1-1, Soeradj Gadjoe – Sandjiev Banwarie (winnaar Banwarie) 1-6 T, Kamlesh Kalidien – Moenesh Singh (winnaar Kalidien) T 6-0, Sheief Sherali – Ritesh Lachman (winnaar Lachman) 0-5 T, Shaquille van Zichem – Mohamed Chiragalie (winnaar Van Zichem) T 8-3, Rayen Padarath – Soeradj Gadjoe (winnaar Padarath) T 5-0, Micha Willems – Monesh Asray (winnaar Asre) 6-7, Sahil Satram – Kamlesh Kalidien (winnaar Satram) T 6-0, Fernando Ghoerahoe – Shaquille van Zichem (winnaar Van Zichem) 2-3.

Bron: SME sport