10e Int. Teakwondo 1Op zaterdag 10 juni werd voor de tiende achtereenvolgende keer het Arthy Lie’s International Taekwondo Tournament oftewel het Suriname Open afgewerkt in de Congreshal. In dit toernooi komen de beste vechters van de regio uit tegen elkaar.

Ook dit jaar participeerden vechters uit Curacao, Aruba, Frans Guyana, Trinidad & Tobago en Suriname. Dat de vechters keihard zouden knokken voor het eremetaal was al bij de eerste partij te merken. Opvallend was dat onze lokale vechters zich op geen enkel moment lieten imponeren door de buitelanders en keihard terugvochten.

De hele dag door mocht het publiek genieten van zeer spannende wedstrijden. Nederland en Brazilie die aanvankelijk ook op dit toernooi aanwezig zouden zijn, moesten afzeggen vanwege Wereldkampioenschappen verplichtingen in Korea. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van dit toernooi en zegt door te gaan met het goede werk. De eindrangschikking: 1. Suriname, 2. Frans Guyana, 3. Aruba, 4. Trinidad & Tobago, 5. Curacao.

Bron: SME Sport