Bromfietser komt om het leven na aanrijding met auto

1869

De 49-jarige bromfietser Soerdjpersad Tedjoe is op woensdag 14 juni na tegen een personen auto te zijn aangekomen aan de Merveilleweg overleden.

Het levenloos lichaam van de bromfietser werd door de wetsdienaren op de linker berm aangetroffen.
Volgens verklaring van de autobestuurder kwam hij vanuit een inrit achteruit de Merveilleweg op om een andere auto die ook in de inrit stond de gelegenheid te geven uit te rijden. Op dat moment zag hij de bromfietser die over de Merveilleweg reed richting de Tampoeweg aankomen. Hij bracht zijn voertuig tot stilstand en deed de gevaarlichten aan.

De bromfietser kwam tegen de linker zijspiegel van het voertuig aan en viel op de linker berm. Hij liep snijwonden op aan zijn arm en hoofd. Bij aankomst van de ingeschakelde ambulance bleek Soerdjpersad het leven te hebben gelaten. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De autobestuurder is onderworpen aan een blaastest en bleek niet onder invloed van alcohol te verkeren. Na te zijn voorgeleid is hij heengezonden. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd.

Het ontzielde lichaam van Soerdjpersadis voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van deze bromfietser stijgt de verkeersbarometer landelijk naar 36.

De verkeersunit van regio Midden is belast met het onderzoek.