15-jarige ingesloten voor beroving

2362

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op dinsdag 13 juni de jarige Mark M. aangehouden voor beroving.

Mark heeft op vrijdag 2 juni een scholier beroofd van zijn mobiele telefoon. De student bevond zich in het Vriendschapspark toen hij benaderd is geworden door de bij hem bekende Mark. De jongeman nam de mobiele telefoon met geweld weg en rende een bus in. De benadeelde ging hem achterna de bus in. Terwijl hij probeerde zijn mobiele telefoon terug te nemen, hield de verdachte hem voornaar de politie te stappen, omdat de politie weet dat hij een probleemgeval is.

De benadeelde deed aangifte. Mark is opgespoord en aangehouden door het RBTP en overgedragen aan de wetsdienaren van het Bureau Nieuwe Haven (BNH). Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Mark ingesloten in het Jeugdcellenhuis. Het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.