De Motor Surveillance dienst (MSD) heeft in de periode van 11 tot en met 17 juni 46 rijbewijzen van hardrijders en andere overtreders ingevorderd. Een bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen tijdens de controle. Vijf autobestuurders hebben gedurfd aan het verkeer deel te nemen, zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Vanwege het overschrijden van de maximum snelheid zijn van negen bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Van zeven bestuurders was de verzekering van het voertuig vervallen.

Andere geconstateerde overtredingen zijn het rijden door het rode verkeerslicht. Hiervoor zijn twaalf autobestuurders beboet. Twaalf hebben gereden zonder de veiligheidsgordel te hebben omgezet. Van het aantal overtreders waren er 73 die hun voertuigen niet ter herkeuring hadden aangeboden.

Acht bestuurders die op het verhoogd voetpad hebben gereden, zijn niet bespaard gebleven. Ook zeven bestuurders die met een defecte koplamp of met een andere verlichting dan bij wet is voorgeschreven reden, hebben een bijbehorende boete opgelegd gekregen.

De verkeerscontroles zijn uitgevoerd in het district Commewijne, de Afoabakkaweg nabij mast 55 en 70, de Martin Luther Kingweg, de Kwattaweg, de v’t Hogerhuysstraat, omgeving Wijdensboschbrugen de Indira Ghandiweg.