Rijbewijs dronken overheidsfunctionaris ingevorderd

2380

Een overheidsfunctionaris zijn rijbewijs is in de avond van maandag 19 juni door de politie van Moengo ingevorderd.

De functionaris die te diep in het glaasje heeft gekeken handelde een aanrijding af, waarbij zijn medewerkers betrokken waren. Een autobestuurder ene S. reed zijn voertuig waarmee zijn medewerkers deelnamen in het verkeer aan. De zijspiegel van het voertuig is licht beschadigd. Hij vroeg de bestuurder zich bij zijn medewerkers te verontschuldigen. Partijen verlieten daarna de plek.

Toen hij later op de avond voorbij het politiebureau reed, zag hij de veroorzaker nabij het bureau. Hij vermoedde dat deze aangifte tegen hem zou doen. Hij stapte het politiebureau binnen en ging te keer tegen de wetsdienaren die zich in de wacht bevonden. De politieambtenaren namen een sterke geur van alcohol waar en hielden hem aan. Hij werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau te Richelieu, waar hij werd onderworpen aan een blaastest. Hij blies 320 microgram per liter uitgeademde lucht uit. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Toen hij nuchter was is hij voorgeleid. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is zijn rijbewijs ingevorderd.

Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.