Kenvin Forster wederom ‘The Strongest Man’ van Suriname

1591

Strongmen competition 2 2017Kenvin Forster heeft de titel van de ‘The Strongest Man’ van Suriname behouden. Zondag op het vliegveld te Zorg & Hoop wist de kampioen een vier ton wegende Antonov 28 maar liefst 25,10 meters vooruit te trekken. “Izri Don” Dongo werd tweede in dezelfde klasse.

Het lukte Donovan Dongo om het vliegtuig 24.96 meters te trekken, terwijl Leandro Dongo, derde plaats in de +100 kg gewichtsklasse, op hetzelfde onderdeel goed was voor 14 meters. In de -100 kg gewichtsklasse werd Dillon Mahadeo winnaar. Wilson Balansi en Sven Refos eindigden respectievelijk op de tweede om derde plaats.

Strongmen competition 1 2017Behalve het onderdeel Plane pull moesten de zestien atleten ook de onderdelen Log-pull en Axle press afwerken. Forster werd ook de overall winnaar van dit toernooi. De heavyweight kampioen mocht US$ 1000, een free pool pass voor twee mensen naar Houttuinressort en SRD 50 Telesur beltegoed in ontvangst nemen, terwijl Mahadeo goed was voor US$ 700 en een weekend package in Nickerie.