Maatregel EBS: verhoogde incassotarieven voor wanbetalers

1814

Op a.s 10 juli zullen de nieuwe incassotarieven van de N.V Energiebedrijven Suriname (EBS) doorgevoerd worden. Het energiebedrijf was genoodzaakt om de prijzen te verhogen, vanwege het ontstaan van wanbetalers onder bepaalde grote bedrijven.

De verhoogde incassotarieven zullen alleen voor de commerciele en grootverbruikers gelden. Onder de commerciele gebruikers horen de supermarkten en bij de grootverbruikers gaat het om de winkelketens. De commerciele groep zal vanaf 10 juli voor twee openstaande rekeningen SRD 75 moeten neertellen; voor drie openstaande rekeningen SRD 75 en voor de aan-en afsluitingskosten zal SRD 350 worden betaald.

De grootverbruikers zullen voor twee openstaande rekeningen SRD 250 betalen; voor drie openstaande rekeningen SRD 375 en de aan-en afsluitkosten zullen wel van elkaar verschillen.

De verhogingen gelden niet voor de huishoudelijke afnemers. Zij zullen voor twee openstaande rekeningen nog steeds SRD 25 betalen en voor drie openstaande rekeningen SRD 55 en voor de aan-en afsluitkosten zal een bedrag van SRD 175 worden gevraagd.

Tenslotte zullen klanten die aangesloten zijn op het laagspanninngsnet van 230/400 volt SRD 425 betalen en de klanten die op het hoogspanningsnet van groter of gelijk aan10.000  een bedrag van SRD 1715 op tafel leggen.

Het hoofd van de afdeling Public Administration van EBS gaf aan dat de nieuwe tarieven draaglijk zijn gemaakt, vanwege het feit dat het bedrijf getracht heeft om rekening te houden met vele aspecten.