Henry Sjoerwamo nieuwe voorzitter Surinaamse Dambond

1371

1330418b42ac19d725819aec62487bb8_XLDe Surinaamse Dambond (SDB) heeft vanaf zondag 9 juli 2017 een nieuw bestuur. Deze staat onder leiding van Henry Sjoerwamo. Surinaamse Dambond had geen voorzitter meer, nadat Frank Lo Kim Lin in februari 2017 bedankt had.

De kandidatenlijst Henry Sjoerwamo was de enige die ingediend was en werd hij bij acclamatie gekozen. Dit is ook bevestigd door de Kiescommissie die bestond uit Keshopersad Gangaram-Panday (Voorzitter), Lucien Dubois en Gajinderpersad Sital.

Henry Sjoerwamo was vanaf augustus 2012 met het bestuur Levens als penningmeester in het bestuur gekomen. Als penningmeester heeft hij goed van zijn taken gekweten en heeft daarnaast een grote bijdrage geleverd om de meeste grote toernooien van Surinaamse dambond te organiseren. Hij was ook de verantwoordelijke man als toernooimanager om de verslagen van de grote toernooien aan de Wereld Dambond (FMJd te rapporteren voor rating ten behoeve van de spelers.

Bij de openingstoespraak van de nieuwe voorzitter Henry Sjoerwamo zei hij dat er samengewerkt zal worden om de damsport tot grotere hoogten te brengen. De damsport zal gestimuleerd moeten worden om dit doel te bewerkstelligen. Dit zal gedaan worden samen met de leden van de bond. Ook de Statuten en HR zullen aangepakt worden, omdat de huidige verouderd is en niet meer past aan de huidige tijd. Henry Sjoerwamo besloot in zijn toespraak dat er spoedig een ALV komt om met de leden de plannen en het te voeren beleid te bespreken.

In het nieuw bestuur zitten naast Henry Sjoerwamo als voorzitter, ook John Hasrat (ondervoorzitter), Bisoenkumar Oepasi (secretaris), Dewsharan Sital (penningmeester), Djainul Hassankhan (commissaris), Boaz Linger (commissaris) en Arief Salarbaks (commissaris).

Bron: SME sport