Jongen (10) verdronken tijdens zwemmen in de Suriname rivier

13063

De 10-jarige Sahil Kadirbaks is gisterenmiddag omstreeks 5 uur, maandag 10 juli verdronken in de Suriname rivier.

Het onderzoek wees uit dat het slachtoffer met twee vrienden langs de oever nabij een in aanbouw zijnde steiger ter hoogte van een EBS-betalingskantoor speelden. Op een bepaald moment kwam één hunner met het voorstel om te gaan zwemmen.

Sahil verkleedde zich en liep op een boomstam die leidde naar het water. De jongen sprong het water in en verdween in de diepte. Omstanders snelden op het hulp geroep van de twee andere jongens naar de plek en schakelden de politie in. Een zoekactie in de directe omgeving leverde niet het gewenste resultaat op.

De politie van Meerzorg en de Maritieme politie hebben het lichaam van Sahil na twee uren uit het water gevist. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden.