Aanhouding dronken PA die als taxichauffeur deelnam in het verkeer

1638

De politie van Livorno kreeg in de vroege ochtend een telefonische melding omtrent een schreeuwende man aan de aanmeersteiger aan de Vangbalstraat. De wetsdienaren die toen ter plekke aankwamen, troffen een man aan die onder invloed bleek te zijn van alcohol of een of ander bedwelmend middel. Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau en ingesloten na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie. Het ging om een 54-jarige Robby O. die een penetentiare ambtenaar bleek te zijn. Zijn dienstwapen als zijn rijbewijs werden door de politie in beslag genomen.

Robby O. die op die dag een taxirit reed met een klant werd boos toen hij op de plaats van bestemming aankwam en niet door de klant werd betaald. Deze nam juist de benen om zo in een boot te springen en weg te varen. Robby die zijn auto nog in versnelling had staan, sprong uit zijn auto om de achtervolging in te zetten die gepaard ging met enkele waarschuwingsschoten die hij lostte. Niemand raakte gelukkig gewond toen hij ook gericht schoot. De auto die hij achterliet rolde verder en kwam in een trens langs de weg terecht.