Aanhouding van twee buschauffeurs die eerder in conflict waren

1748

De politie van ressort Centrum kreeg op 10 juli een melding via de Centrale Meldkamer binnen van een bewusteloze buschauffeur achter het stuur die tegen een stilstaand voertuig en een voetganger is aangereden. De voetganger liep enkele letstels op en mocht na medische behandeling huiswaarts keren. De materiele schade aan het voertuig was aanzienlijk. De oorzaak van de bewusteloze buschauffeur was om het feit dat hij gewond is geraakt door een steekverwonding in zijn nek. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar het Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Het ging om de 32-jarige Winston D.

Terwijl het onderzoek van de politie nog gaande was, meldde een andere buschauffeur, de 36-jarige Jerrel H., zich zelf bij de politie aan. Hij gaf aan de andere buschauffeur verwond te hebben toen deze hem bij de eindhalte tegenkwam en om rekeningschap vroeg, nadat zijn bus door Jerrel H. werd aangereden en een zijspiegel kapot ging. Toen Jerrel hieraan geen gehoor gaf, besloot Winston zelf actie te ondernemen door de zijspiegel van de ander weg te rukken, in zijn bus te stappen en vervolgens stapvoets weg te rijden. Dit viel niet in goede aarde bij Jerrel, met als gevolg dat hij op zijn beurt Winston een steekverwonding toebracht in zijn nek.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werden beide busschauffeurs aangehouden. Jerrel werd wegens zware mishandeling aangehouden en Winston die ter verpleging in het ziekenhuis lag kreeg politiebewaking,omdat hij wegens diefstal en vernieling werd aangehouden.