Bolletjesslikkers op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden

2982

Het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team heeft op maandag 3 juli de 28-jarige Surinamer Mike W. en de Nederlander Wendel J. (46) op dinsdag 4 juli aangehouden. Beide verdachten stonden op de Johan Adolf Pengelluchthaven op vertrek naar het buitenland. Op grond van vermoedens van drugs bezit, werden zij onderworpen aan een urine test. Het resultaat was in beide gevallen positief.

Als gevolg hiervan verklaarde Mike dat hij ongeveer 600gram aan cocaïne bolletjes heeft ingenomen. Ook Wendel gaf toe cocaïne bolletjes te hebben geslikt. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide slikkers in verzekering gesteld.

Zij zijn overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname. Beide verdachten zullen de cocaïne bolletjes via de natuurlijke weg uit het lichaam moeten verwijderen.