Fawz Koesni en Sultaan ready om geschiedenis te schrijven

2005
Tariq Abdoelrahman

f48861abaa7af3b272338c849293f5c0_XLTrainer Fawz Koesni en zijn hengst Sultaan zijn ready om geschiedenis te schrijven in de rensport. Zij zullen het opnemen in de A-klasse tegen Dreamlins Ladybug, Trumandate, Buffen, Vaultimore, Abbey Light en Valano. Sultaan is in topshape.

“Ik volg mijn tegenstanders al geruime tijd en heb dus mijn trainingsschema al helemaal omgebouwd op snelheid en uithoudingsvermogen. Sultaan is al bekend met de startinggate dus dat gaat geen issue zijn voor ons. Verder is hij comfortabel met zijn trainingen en dat maakt hem een vrolijk paard. De eigenaren zijn ook blij en hebben alle vertrouwen in mijn besluiten voor deze hengst dus heb ik geen twijfels aan zijn prestaties”, aldus Koesni.

De organisatie onder leiding van Danny Gummels is nu druk bezig met het rehabiliteren van de renbaan. Danny geeft aan dat hij zeer gemotiveerd is. De spanningen onder de trainers nemen sterk toe. “Ik voel nu al tijdens de voorbereidingen het enthousiasme van de eigenaren om te zien hoe hun paard elk weekend beter presteert. Het worden drie races achter elkaar, dat wil zeggen dat alle factoren die te maken hebben met de gezondheid, fysieke gesteldheid en mentale situatie van het paard een rol gaan spelen voor de beste prestatie over deze drie races”, zegt Gummels.

In de B-klasse staat geregistreerd Skor van Faizel Leakat, Rising Pegasus van Ram Dewsook, Princess van Bjorn Bouwe, Oxygen Power van Jhon Rijskdijck en Expresso van George Gummels.

Bron: SMEsport.