Noodzakelijke tariefsaanpassing van passagiersboten

1431

De Belangenorganisatie Veerboten in Commewijne, met als voorzitter Michel Nathoe, heeft samen met het Ministerie van Openbare Werken en Transport (OW & T) een overeenstemming bereikt om het huidige tarief van de passagiersboten te verhogen naar SRD 1,75. Eerder eiste de organisatie SRD 3.

Deze tariefsverhoging zal ingaande maandag, voor degene die gebruik zullen maken van het boottransport op de trajecten: Laarwijk-Domburg, Montressor- Kronenburg, Marienburg-Margaretha, Nw. Amsterdam-Leonsberg en Meerzorg-Paramaribo, van toepassing zijn.

In september zal er na een evaluatiegesprek een definitief tarief worden bepaald. Volgens de voorzitter zal de tariefsaanpassing ook beinvloed worden door de brandstofprijzen. De subsidie van brandstof aan deze sector zal per 1 augustus ook worden stopgezet. De subsidie op brandstof die vanaf 2016 nog niet was uitgebetaald aan de boothouders zal zo snel als mogelijk worden uitgekeerd alsook de het inlopen van de achterstanden in de vergunningsbeschikkingen.

Volgens Michel Nathoe zijn de boothouders tot nog toe tevreden met hun huidige tariefsaanpassing in afwachting op het definitief tarief in september. Voor sommige passagiers is deze verhoging niet in goede aarde gevallen en weer een ander deel heeft er wel begrip voor. De laatste tariefsaanpassing van de passagiersboten was in 2008.