Kleinzoon beroofde eigen opa van zijn leven

3808

De 87-jarige Jacobus Adoe is op zondag 16 juli door zijn kleinzoon Jermain S. dood gekapt. De bejaarde man werd geraakt aan de linkerkant van zijn hals alsook zijn linkerarm en elleboog. Deze kappartij speelde zich rond twaalf uur in de middag aan de Oost-West verbinding ter hoogte van km 52 te Macreabo af. Het ontzielde lichaam werd voor obductie door de politie in beslag genomen.

Het voorlopige onderzoek heeft uigewezen dat Jermain in een woordenwisseling was geraakt met zijn overgrootvader. Hij maakte er een gewoonte van de oude man te terroriseren en bedreigde hem vaak met de dood. De moeder van Jurmain waarschuwde hem telkens de oude man met rust te laten.

Op zondag waarschuwde zijn moeder hem weer. Reagerend hierop liep hij toen naar de woning van zijn moeder en zus. Hij pakte een eind hout en een steen waarmee hij hen te lijf ging. De twee vrouwen liepen letsels op, waarna de gewonde zus in haar voertuig stapte en de politie post te Stolkertsijver aandeed. Terwijl de zus achterruit reed, sloeg Jermain met een scherp voorwerp de achterruit van het voertuig stuk.

Jermain liep vervolgens naar de woning van zijn overgrootvader en bracht de man de verwondingen toe.
De verdachte die ongeveer tweehonderd meters verder van het slachtoffer woonde, vluchtte na zijn daad, vermoedelijk met zijn moordwapen, het bos in en is vooralsnog voortvluchtig.

De gewonde kleindochter snelde het slachtoffer te hulp, maar kon helaas weinig doen. De moeder en zus van Jurmain zijn per eigen gelegenheid gebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De moeder is ter verpleging opgenomen op de afdeling chirurgie, terwijl de zus na medische behandeling is heengezonden.

De buurtbewoners gaven aan niet te weten wat ertoe geleid heeft dat de kleinzoon is overgegaan tot deze brute moord. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Oost.

Het lijk is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.
Aan de opsporing en aanhouding van Jermain wordt gewerkt.