Vier honden dieven aangehouden

1083

De politie van Uitvlugt heeft vier honden dieven aangehouden en in verzekering gesteld.
Een benadeelde deed op 16 juli aangifte van diefstal van zijn honden. Hij verklaarde dat drie van zijn honden door onbekenden zijn gestolen. Na een ingesteld onderzoek zijn de 15-jarige Ruben B. en Roelof R. (34) op dinsdag 18 juli aangehouden. Door hun aanhouding kwamen nog twee verdachten, de 21-jarige Anthony R. en de Jaleel C. (15) in beeld. Deze zijn opgespoord en op woensdag 19 juli in de kraag gevat.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de vier verdachten na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Ruben en Jaleel zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli.

Twee van de drie gestolen honden zijn terecht. Aan de opsporing van enkele helers wordt gewerkt.