Veroorzaker aanrijding blaast zesmaal het toegestane alcoholpromillage

974

Een autobestuurder die onder invloed van alcohol verkeerde veroorzaakte in de vroege ochtend van zaterdag 15 juli een aanrijding aan de Indira Ghandhiweg. Hij reed ter hoogte van de Nieuw Weergevondenweg een andere voertuig van achteren aan.

De ingeschakelde politie van Latour vroeg naar zijn bescheiden en blijkt zijn rijbewijs te zijn vervallen. Hij overhandigde een strookje van een aanvraag voor verlenging van zijn rijbewijs. Dit is ingevorderd, waarna de dronkaard werd overgebracht naar het politiebureau.

Bij een onderworpen blaastest blies hij 1.235 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram. Hij werd ter ontnuchtering opgehouden. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid en heengezonden.

Het dossier is voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.