Lex Gummels op schema met Valano

849

Eigenaar Lex Gummels heeft zijn renpaard Valano tot zo ver ready voor de Neutraal Derby die gehouden zal worden op zondag 20 augustus te Nancy’s horsetrack. Lex vertelt heel spontaan dat het een hele poos heeft geduurd om Valano ready te krijgen.

Lex Gummels op schema met Valano 2“We kwamen steeds weer te zitten met een aantal beperkingen die steeds weer de trainingen van dit paard tot stilstand brachten. Tot zo ver heb ik samen met Valano en zijn trainer Danny Gummels heel veel tijd en moeite gestopt in deze hengst. We hebben er alles aan gedaan om Valano ready te krijgen en eindelijk zijn we zover dat we hem nu gerust kunnen brengen naar de start van zijn eertse race”, aldus Gummels.

Valano zal starten in de A-klasse tegen Sultaan, Dreamlins Ladybug, Buffen, Vaultimore en Trumandate. Club Neutraal (CN) heeft de baan te Nancy’s horsetrack al opengesteld voor trainingen en zal dit weekend een ieder de gelegenheid stellen om hun paard vanuit de startinggate een laaste workout te geven.

De Neutraal derby zal opgebouwd worden door zes races n.l. de A-klasse met een afstand van 1200 meter, de B-klasse met een afstand van 1000 meter, de C-klasse met een afstand van 800 meter, de D-klasse met een afstand van 600 meter, de E-klasse met een afstand van 600 meter en de Alains invitational met een afstand van 400 meter.