De 33-jarige Menlo D. is op maandag 7 augustus in verzekering gesteld door de politie van de Nieuwe Grond. Zijn ex-vriendin heeft meermalen aangifte van bedreiging tegen hem gedaan. De eerste keer en wel op woensdag 31 mei drukte hij een vuistvuurwapen tegen haar gezicht, omdat zij een eind bracht aan de relatie. Hij werd opgespoord doch niet aangetroffen.

Op maandag 12 juni deed Menlo, die beveiligingsman is het woonadres van zijn ex-vriendin aan. De vrouw die op het punt stond in een taxi te stappen, werd door hem vastgegrepen en meegesleurd. Hij bracht haar naar zijn woning en na haar te hebben mishandeld, zette hij de vrouw weer af op haar woonadres. Na de aangifte is hij opgespoord, maar bleef uit handen van de politie.

In de vroege ochtend van maandag 7 augustus deed hij het adres van de vrouw weer aan. Bij aankomst zag hij de vrouw met een andere manspersoon uit een voertuig stappen. De jaloerse man ging op de twee af en vernielde het voertuig van zijn rivaal. De man en de vrouw renden de woning binnen om erger te voorkomen. Ze werden achterna gezeten door de jaloerse man, die beiden bedreigde te doden.

Zowel de vrouw als de man deden aangifte bij de politie. Menlo is opgespoord en door de politie van de Nieuwe Grond aangehouden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij achter slot en grendel geplaatst.