Vijf verdachten aangehouden door advertentie gestolen jachtgeweer

1015

Vijf verdachten: Dean S., Rohitash S., Fabian W. (allen 35), Melvin W. (39) en de 43-jarige Ricky W. zijn op woensdag 16 augustus door het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo op diverse locaties en aangehouden.

Een benadeelde deed op zaterdag 12 augustus aangifte van een inbraak in zijn woning, waarbij de verdachten er vandoor gingen met een brandkast inhoudende een jachtgeweer. Na de inbraak werd er via social media een jachtgeweer ten verkoop aangeboden. De benadeelde kreeg ook deze aanbieding via zijn smartphone en herkende het wapen als de zijne. Hij stelde de politie direct hiervan in kennis, waarna hij een afspraak maakte met de verkoper.

Tijdens de ontmoeting tussen de benadeelde en de verkoper, sloeg de politie toe en hield Melvin aan. Op dat moment werd hij gebeld door Dean. Tijdens dat gesprek vroeg hij zijn kompaan als het jachtgeweer reeds verkocht is. De politie die dit doorhad droeg hem op Dean uit te nodigen zijn geld in ontvangst te komen nemen. Bij aankomst op de plek is Dean eveneens in de boeien geslagen. Op hem is een illegaal vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens het onderzoek kwamen de drie anderen in beeld en ook zij zijn aangehouden. Op het woonadres van Ricky is er ook een illegaal jachtgeweer aangetroffen en in beslag genomen.

Het vijftal is voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn zij in verzekering gesteld.