Sultaan grote winnaar bij Neutraal Derby

787

Sultaan, de hengst van eigenaar Raoul Nanhekhan heeft zondag een legendarische race gerend over een afstand van 1200 meter met jockey Shafiek Sadhoe in de A-klasse 1. Vanaf de startinggate tot de finish stond Sultaan overtuigend met een hele zware pace aan kop.

Neutraal derby 1 20 aug 2017Volgens trainer Fauwz Koesni is de prestatie van Sultaan een verrassing. “Ik heb hem niet echt kunnen breezen sinds hij bij mij is, maar ben superblij met het behaalde resultaat. Het was een korte voorbereiding, maar mijn jockey heeft precies gedaan wat ik hem gevraagd had. Dus voor mij is dit groot succes dankzij hem. Mijn paard is nu in de race voor de Triple Crown samen met de winnaar van de A-klasse 2, Valano. Onze focus gaat nu richting de Nancy’s Stakes op zondag 24 september”, aldus trainer Fauwz Koesni.

????????????????????????????????????

In deze klasse eindigde Vaultimore van Angelhil Farm als tweede en Buffen van George Gummels als derde. In de B-klasse heeft Skor van eigenaar Faizel Leakat met jockey Shafier Faujdar identiek als Sultaan gerend. Ook deze was een geweldige prestatie vanaf de startinggate tot de finish. In deze klasse eindigde Expresso van George Gummels als tweede, Rising Pegasus van Ram Sookram als derde en Oxygen Power van Jhon Rijsdijk als vierde.

In de C-klasse won Royal Salute de race. Royal Angelo kwam in als tweede en Kameleon als derde. De D-klasse werd gewonnen door Osama. Victory kwam in als tweede en Spirit als derde. In de E-klasse werd Bugatti nummer 1. Cindy eindigde als tweede en Marco werd derde. In de heavyweight 600 meter sprint kwam Jhon met Danny Gummels als eerst over de finish. Spirit met Ignasio en Onyx met Alain Soekhlal eindigden respectievelijk op de tweede om derde plaats.


Bron: SME sport