Surinaamse badmintonners ronden Carebaco games succesvol af

596

De Surinaamse badmintonners hebben de Carebaco games succesvol afgerond en de spelers staan in de startblokken voor de volgende events. Sören Opti, Mitch Mai Chung Tong, Santusha Ramzan en Mary-Ann Zong zijn inmiddels als laatste groep weer terug op Surinaamse bodem.

Sören Opti wist helaas de kwartfinale in heren single tegen Jose Guevara (Peru) niet te winnen. Wij kijken als bond terug naar een zeer goed geslaagd toernooi voor al onze spelers die hebben meegedaan. Voornamelijk de jeugd heeft ontzettend goede resultaten behaald tijdens dit toernooi. Ze hebben 21 medailles teruggebracht wat een geweldig resultaat is. Voor de spelers is dit tevens een goed meetpunt in hun carriere waarmee ze hun trainingen optimaal kunnen vervolgen.

De senioren selectie spelers Sören Opti, Mitch Nai Chung Tong en Santusha Ramzam maken zich nu op voor de ‘Vlll Internacional Mexicano’ welke plaats zal vinden 21 tot en met 25 september 2017 te Aguascalientes, Mexico. We werken hard om het financieel rond te krijgen, zodat deze spelers zichzelf verder kunnen opbouwen en om punten te vergaren, met name ook met het oog op de Olympische Spelen in 2020.

Een delegatie van de jeugd bestaande uit Jair Naipal, Erisa Bleau, Kevin Karg en Imani Mangroe maken zich op voor de Zuid-Amerikaanse Jeugd Spelen te Santiago, Chili. Deze worden gehouden van 29 september tot en met 8 oktober 2017. Naast badminton zijn er meerdere takken van sport vanuit Suriname vertegenwoordigd.

Surinaamse Badminton Bond

Bron: SME Sport