De Schakel kampioen SBA heren hoofdklasse 2017

697

De Schakel vs. Yellow Birds 2 29 aug 2017De Schakel heeft dinsdagavond voor opschudding gezorgd in de heren hoofdklasse playoff finale van de SBA. In de beslissende game 5 wist De Schakel de ploeg van Yellow Birds met een punt verschil (69-68) te verslaan en pakte zodoende het kampioenschap.

De Schakel speler Jahmal Henar werd met 25 punten topscorer van de wedstrijd en later ook uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP). Verder pakte Henar vijf rebounds en gaf hij vier assists. Aan de zijde van Yellow Birds scoorde Roche Durfort negentien punten. Seriestand 3-2 voor De Schakel.

De Schakel vs. Yellow Birds 1 29 aug 2017In de SBA dames hoofdklasse playoff finale heeft De Arend een 2-0 voorsprong genomen op Yellow Birds. De Arend won ook game 2 en wel met 48-42. Vermeldenswaard is dat na de heren hoofdklasse wedstrijd de spelers van Yellow Birds arbiter Kenneth Vianen hebben aangevallen en geslagen. Het bestuur van de SBA zal voor vertoning van zulks gedrag ongetwijfeld maatregelen moeten treffen tegen de verliezende finalist.

Bron: SMEsport