vlnr Quincy Ngawikromo, Phavankoemar Basdewsing, Joan Dogojo en Arwien Bhagwandas

Arwien Bhagwandas is ongeslagen Surinaams U20 Jeugddam 2017 kampioen geworden. Al geruime tijd tijdens het toernooi bezette Arwien steeds de eerste plaats. Phavankoemar Basdewsing werd semikampioen en Quincy Ngawikromo uit Nickerie eindigde op de derde plaats.

De spelers kregen naast trofeeën ook waardebonnen en geldprijzen gehad. Bij de prijsuitreikingen waren aanwezig de minister van Sport en Jeugdzaken mevr. Joan Dogojo en de heer Raymond Sapoen (DNA lid) als hoogwaardigheid bekleders. De volgende fase is dat de Surinaamse Dambond de kampioenen in oktober 2017 naar de Jeugddam Wereldkampioenschappen 2017 in Polen zal afvaardigen. Minister Joan Dogojo gaf de bond een toezegging dit initiatief te zullen ondersteunen.

Arwien Bhagwandas die ons land eerder al vertegenwoordigde tijdens de Jeugd WK dammen in 2016, behaalde brons (derde plaats) bij het onderdeel Blitz dammen. Ook bij Panam 2016 in Brazilië eindigde Arwien op de vierde plaats met top dammers als Alan Sylva, Guno Burleson bij Blitz dammen. Quincy Ngawikromo eindigde op de vijfde plaats bij de jeugd WK dammen in 2016.

Verwacht wordt dat deze twee spelers het beter zullen doen in de jeugd WK van 2017. De Surinaamse Dambond wil alle sponsoren bedanken die het toernooi heeft gemaakt tot wat het wezen moet. In het bijzonder de sponsoren HJ Group, Assuria, Self Reliance en Rudisa Motors.

Bron: SME sport