Appfctry lanceert recepten applicatie “Kukru”

672

2Kukru – Leer typische Surinaamse gerechten klaarmaken

Met meer dan 300 downloads in de eerste week na lancering, is het duidelijk dat iedereen die van koken houdt hierop zat te wachten. En de reacties die ik kreeg waren allemaal positief nadat ik het via mijn netwerk op Facebook, Instagram en LinkedIn heb gedeeld zegt Gino Eersel, medeoprichter bij appfctry. Op maandag 28 augustus hebben we Kukru online gezet. Kukru is een recepten applicatie waarbij we antwoord op de vaak gestelde vraag willen geven: Wat kook ik/ je vandaag? Nu kan iedereen leren om Surinaamse gerechten klaar te maken.

1We willen met Kukru Surinaamse kookkunsten een centrale plek geven en toegankelijke voor eenieder maken. De bedoeling is ook om kookkunsten aan jongere generaties te leren. Die vaker geen idee hebben hoe de authentieke Surinaamse gerechten klaar gemaakt moeten worden.

Na gemerkt te hebben dat het nogal moeilijk is Surinaamse recepten te vinden, hebben we besloten om Kukru te gaan ontwikkelen. Gebruikers kunnen op een simpele, gebruikersvriendelijke manier gerechten leren klaarmaken. Ons streven is om zoveel mogelijk authentieke Surinaamse recepten te verzamelen en daarom mag iedereen ook via de applicatie of onze Facebookpagina een bijdrage daaraan levereren.

3Maar hier stopt het niet, we gaan veel meer doen met Kukru. In updates die hierna zullen volgen, gaan wij via Kukru ook neven apps ontwikkelen die een platform biedt aan Surinaamse producenten en restauranthouders om online te verkopen, zo kan de gebruiker op een heel makkelijke manier direct de ingrediënten en zelfs de gerechten bestellen.

De Kukru app is gratis te downloaden en te gebruiken voor Androidgebruikers, we hebben ook een heleboel aanvragen gehad om het voor iOS te ontwikkelen, dus werken nu ook aan verschillende versies voor diverse platformen. En als de vraag blijft stijgen, denken we ook aan een versie voor IoT, de zogenaamde Internet of Things, keukenapparaten. We hopen met Kukru nog een gat in de Surinaamse digitale snelweg gedicht te hebben.

Details
• Applicatie naam: Kukru
• Type applicatie: Surinaamse recepten
• Beschikbaarheid: Android
• Datum lancering: 28 augustus 2017
• Download link: bit.ly/kukru

Contact gegevens
• Bedrijfsnaam: appfctry
• Contactpersoon: Gino Eersel
• Functie: Medeoprichter
• Mobiel: 00597 8999 605
• Email: gino@4uagency.biz