JoFeWa tevreden met resultaat NJDK 2017

519

Onderstaand artikel is ingezonden door Jongeren Federatie Wanica. Bij deze willen wij informeren hoe het Nationaal Jeugd Damkampioenschappen 2017 in de verschillende categoriën mogelijk is gemaakt. Elke finalist heeft de ondersteuning mogen genieten van sponsoren.

De jeugddammers van JoFeWA konden dankzij haar sponsoren meedoen aan de laatstgehouden Nationaal Jeugd Damkampioenschap 2017 dat werd georganiseerd door de Surinaamse Dambond. Het bestuur van JoFeWa wil in het bijzonder al haar sponsoren bedanken voor elk vorm van bijdrage dat geleverd is aan het bestuur en de jeugddammers van JoFeWa. Dat zoveel kinderen van deze organisatie en van district Wanica de finale hebben bereikt is te danken aan mevrouw E. Marianne, mevrouw S. Gonsalves, direktie H.J. GROUP w.o. de heer M. Hirasingh, Fernandes group, familie Baidjoe, voorzitter van de HVB de heer R. Sapoen, Maxims Wholesale NV, Combe Markt w.o. de heer Kries Kalipdewsing en de heer Soeradj, D.C.’s van Wanica mevrouw A. Hankers en de heer S. Ramai, de heer K. Gokoel en de media bedrijven. Zonder jullie ondersteuning was het onmogelijk geweest om de behaalde resultaten binnen te halen.

Elke finalist binnen de top 3 behalve in de meisjes categorie, 2e U11 en 3e U14, zijn allemaal stuk voor stuk ontdekt, getraind, gevormd en gemotiveerd door JoFeWA. De eerste begeleiders van Wanica en JoFeWa waren H. Basdewsing, P. Hardayal, K. Sheonath en dhr. H. Sakimin. De broeders Salarbakhs zijn vanaf 2010 begeleidt door de heer R. Azimulla en dhr. Smeltz. De broeders Bhagwandas vanaf 2012 door dhr. H. Staphorts en dhr. Burleson. Quincy vanaf 2015 door de heer H. Stoop en dhr. Ragho.

Tijdens hun groei zijn de meeste jeugddammers van JoFeWa opgevangen door andere trainers en verenigingen, maar de dammers zijn niet vergeten wie hun groot heeft helpen brengen. De meest productieve en actieve jeugddammers die nu nog dammen worden door dhr. H. Basdewsing, H. Sakimin en dhr. P. Hardayal getraind. Nog in 2016 werden de beste jeugddamspelers die nu kampioen en semikampioen in hun categorie zijn geworden, gebracht naar brazilie Panam jeugddam toernooi. Dit werd mogelijk gemaakt door de inzet van JoFeWa en haar sponsoren.

In de U11 had JoFeWa 4 jeugddammers die mee hebben gedaan. Daaruit werd 1 dammer tot kampioen bekroond, terwijl de andere goed was voor de derde plaats. In de U14 klasse waren er 5 JoFeWa jeugddammers waaruit een kampioen werd en de andere semikampioen. In de U17 klasse waren 2 JoFeWa dammers goed voor de 4e om 5e plaats. In de U17 jongens klasse behaalden de 4 jeugddammers de 2e tot en met de 5e plaats, terwijl in de U20 klasse de JoFeWa jeugddammer de 2e plaats behaalde. In de U20 klasse speelde V. Sheonath van Wanica ondanks moeilijke omstandigheden toch zijn wedstrijden en dwong remise af tegen twee van de sterkste jeugddammers w.o. Santosh en Arwien Bhagwandas. Voor zijn prestaties werd hij beloond door H.J. Group met een geldsbedrag en een waardebon.

Op 9 september 2017 gaan bestuursleden en jeugddammers van JoFeWa naar Powaka 2 voor een wel verdiende ontspanning. Bij deze zijn de sponsoren met hun familie of stafleden vriendelijk uitgenodigd om samen met ons allen een leuke en gezellige dag van te maken. Als JoFeWa en haar sponsoren er niet zouden zijn zou het onmogelijk zijn de spanning, sensatie en de creativiteit terug te vinden onder de jeugddammers tijdens de Nationale Jeugd Damkampioenschapen 2017. Keep up the good work. We hopen op een blijvende samenwerking voor de vooruitgang van onze jeugddammers.

Jongeren Federatie Wanica

Bron: SMEsport