Drie personen omgekomen bij zware aanrijding Afobakaweg

3312

Een autobestuurder en een mede-inzittenden van een personenauto zijn op vrijdag 8 september bij een aanrijding aan de Afobakaweg omgekomen. Een derde slachtoffer liet het leven in het ziekenhuis.

De politie van Paranam kreeg de melding van de aanrijding via de Centrale Meldkamer met zware materiële schade en slachtoffers met zware lichamelijke letsels. Ter plaatse zijn een personenauto, een autobusje en slachtoffers aangetroffen.

Per ontboden ambulance zijn vijf slachtoffers, waarvan één in kritieke toestand, afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer is in de ziekeninrichting overleden.
Volgens ooggetuigen reed de personenauto vanuit de richting Paranam naar Brokopondo en het autobusje reed de tegenover gestelde richting.

Ter hoogte van mastnummer 32 heeft de chauffeur van de autobus, naar zeggen van de ooggetuige, een inhaalmanoeuvre gemaakt met als gevolg een frontale botsing. In de voertuigen zijn er documenten aangetroffen. De politie is doende te onderzoeken of deze documenten aan de dodelijke slachtoffers toebehoren, waarna de personalia zullen worden bekend gemaakt.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Verkeer van regio Midden.