Man steekt vermoedelijk eigen houten woning in brand

1023

Op woensdag 6 september is een houten woning aan de Rameswardat Ganputweg, waarvan de keuken uit steen was opgetrokken in de as gelegd.

Bij aankomst van de wetsdienaren waren de woning en de totale inboedel reeds afgebrand. De brandweer was bezig met nablussingswerkzaamheden. Aan de hand van getuigenverklaringen is de bewoner Kishan, G. (29), die onder invloed van alcohol verkeerde aangehouden op verdenking van brandstichting. In afwachting op zijn voorgeleiding is hij is ter ontnuchtering opgehouden op het politiebureau.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning die niet was aangesloten op het elektriciteitsnet is niet tegen brand verzekerd. De politie van Santo Boma had het adres eerder op de avond al aangedaan. Dit na een melding via de Centrale Meldkamer van een huiselijke ruzie. Toen trof de politie bij aankomst alleen de vrouw met haar twee minderjarige kinderen aan. Op haar verzoek werd zij op een ander adres afgezet om de nacht door te brengen.

De politie van Santo Dorp en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met deze zaak.