Partij vuurwerk in een onbeheerde auto achtergelaten

869

Verdachte figuren waren in de vroege ochtend van dinsdag 5 september bezig in de buurt van een in aanbouw zijnde pand in het ressort Santodorp. De politie werd hiervan telefonisch in kennis gesteld.
Geassisteerd door de surveillance van Regio Midden werd er ter plekke een onderzoek ingesteld. Er was geen spoor van verdachte figuren aangetroffen. De politie had wel een witgelakte auto zonder inzittenden aangetroffen met daarin een partij vuurwerk. Verder hadden de wetsdienaren in de naaste omgeving nog twee partijen vuurwerk gevonden.

Het voertuig en het vuurwerk waren in beslag genomen. Vanwege veiligheidsredenen werd de hulp van het Korps Brandweer Suriname ingeroepen om het vuurwerk op een verantwoorde manier op te bergen. De recherche van regio Midden zet het onderzoek voort.