Beschoten auto maakt twee slachtoffers

1895

Via de Centrale Meldkamer kreeg de politie van Latour in de morgen van donderdag 14 september de melding binnen van een aanrijding op de hoek van de Frederikshoop- en de Johannes Pontweg.

Bij aankomst van de politie bleek dat er een andere situatie zich voordeed. Geen betrokken auto’ s, maar wel een onaanspreekbare Clyde, C, 40, omsingeld door een menigte. Hij had een verwonding ter hoogte van zijn borststreek en lag op de grond. Daarnaast troffen de wetsdienaren in een winkel op de hoek K. Jermain, 38, aan met een schotwond aan zijn rechter onderbeen. Laatstgenoemde verklaarde dat hij samen met Clyde in zijn auto waren en beschoten werd door inzittenden van een zwarte Toyota Auris, die daarna met een zeer hoge snelheid wegreed. Het voertuig waarin de twee zaten, werd in de naaste omgeving gevonden met kogekinslagen. Verder hadden de wetsdienaren 4 patroonhulzen van een pistool gevonden.

Clyde en Jermain werden per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het AZ. De afdeling Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing zetten het onderzoek voort.