15-jarige inbreker ingesloten

522

De politie van Saramacca heeft op dinsdag 12 september de 15-jarige Faizel S. aangehouden voor inbraak. Een winkeleigenaar merkte tijdens een activiteit in het ressort op dat een ruit van zijn winkel was ingeslagen. Bij nader onderzoek bleek dat zijn kasregister was opengebroken en dat het geldsbedrag was weggenomen. Faizel die zich in de directe omgeving bevond, is als verdachte aangehouden. Bij fouillering is een geldsbedrag in zijn broekzak gevonden.

Faizel heeft verklaard dat hij zich naar een goktafel begaf om het geld te verspillen. Bij een zoekactie in de directe omgeving stuitten de wetsdienaren op een cassettedeck die in beslag is genomen. Op het politiebureau aangekomen, deed een benadeelde het bureau aan met de mededeling dat er door middel van braak een cassettedeck uit zijn voertuig is weggenomen. De benadeelde herkende de cassettedeck als te zijn van hem.

Faizel zal ook hiervoor worden gehoord. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de jeugdige verdachte ingesloten.