Na een lange en intensieve voorbereiding is het gelukt om van start te gaan met de bouw van een Olympisch Training Centrum. Het opzetten van dit centrum past geheel binnen de doelstelling van het Surinaams Olympisch Comite (SOC).

Middels een vernieuwde aanpak in samenwerking met de lidbonden, moet aan onze topsporters betere faciliteiten worden aangeboden om zich optimaal te kunnen voorbereiden op deelname aan internationale evenementen. Uit onderzoek en analyses is duidelijk gebleken dat er een grote vraag is voor kracht en conditie training met daaraan gekoppeld de noodzakelijke begeleiding.

De SOC is ervan overtuigd dat dit centrum een grote bijdrage zal leveren bij het klaarmaken van onze atleten en nationale selecties om niet alleen deel te nemen maar ook betere resultaten te behalen zowel nationaal als internationaal.

De SOC gaat met haar partners van start met fase 1 van dit projekt wat inhoudt: de opzet van een gymzaal en een behandelruimte voor sportmedische begeleiding. In fase 2 zal gewerkt worden aan de afbouw van de multipurpose sporthal die ruimte zal bieden aan onze nationale selecties ter voorbereiding op internationale deelname.

De fondsen zijn beschikbaar gesteld door de Paso en zijn uitsluitend bestemd voor de realisatie van dit ambitieus plan. De SOC heeft er alle vertrouwen in dat er met de ondersteuning van de lidbonden en internationale partners in staat zal zijn om deze lang gekoesterde droom te realiseren.

Het startsein voor de bouw van het Olympisch Training Centrum zal zijn op zaterdag 16 september om 11.00 uur op het terein van het SOC.

Surinaams Olympisch Comite

Bron: SME sport