Dronken autobestuurder beroofd van bundelgeld; verdachte aangehouden

1171

Een autobestuurder die in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september was gaan stappen, kon zijn thuisweg nier verder voortzetten, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

De man stopte bij een servicestation aan de Wilhelminastraat en vroeg aan een de manspersoon, Fabian P. om hem bij zijn woning te Meerzorg af te zetten. Fabian stemde mee en nam plaats achter het stuur. Onderweg vroeg de dronkaar die later een winkelier bleek te zijn aan zijn assistent om een fles water te kopen.

Bij die gelegenheid zag Fabian dat de man een bundel geld tevoorschijn haalde en gaf hij hem SRD 50 om water het flesje water te kopen.

Onderweg naar Meerzorg stopte Fabian het voertuig onverwachts langs de weg en vroeg de winkelier hem SRD 50 te geven om een taxi te betalen naar de stad. De man haalde het geld wederom tevoorschijn. Bij die gelegenheid trok Fabian het geld met kracht uit handen van de winkelier. Er ontstond toen een handgemeen met het slachtoffer en lukte het de winkelier uit het voertuig te stappen. Een omstander die zijn hulpgeroep hoorde, schoot hem te hulp en schakelde de politie van Meerzorg in.

De verdachte is aangehouden en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.