Karate legende Kotzebue in Suriname

1076

Ludwig Kotzebue, meervoudig oud Wereld, Europees en Nederlands karate kampioen vertoefd na lange tijd met vakantie in zijn geboorte land. Kotzebue is de enige uit Suriname afkomstige karate grootheid die 2x zwaargewicht wereld kampioen werd (Japan en USA).

Verder werd hij 1x 2e (in Spanje) en 1x 3e in USA. Ook behaalde hij 11x het Nederlandse, en 3x het Europees kampioenschap en werd winnaar van diverse andere Nationale en Internationale toernooien. Na zijn actieve wedstrijd periode fungeerde hij enkele jaren als Nederland

Nationale trainer/coach. Ook verzorgde hij in diverse landen trainings stages.

Zondag 17 september jl. was hij te gast bij het Surinaamse Karatedo Associatie Banden toernooi. Bij deze gelegenheid hadden winnaars de eer van de internationale grootmeester hun medaille te mogen ontvangen.

Woensdag 27 september jl. verzorgde Shihan Kotzebue een training in de sportshool van “Karate Instituut Burgos”. Kotzebue zei na de training zeer tevreden, maar vooral verrast te zijn over het goed technisch niveau van de karateka’s.

Op 03 oktober a.s. vertrekt Surinames meest sucesvolle karateka ooit, terug naar Nederland.
Namens de Surinaamse bevolking en in het bijzonder de Surinaamse Karate Associatie (S.K.A) wenst Shihan Wilfred Burgos hem dan ook een fijne voortzetting van zijn wel verdiende sport Pensioen toe.

Bron: SME Sport