De Surinaamse Thaiboks Bond (SuThaiBo) organiseert op zaterdag 28 oktober voor de eerste maal in Suriname de Nationale Thaiboks Kampioenschappen. De SuThaiBo is al pakweg drie jaren bezig om orde en structuur in deze gevechtssport te brengen.

De beste vechters in de C, B en A categorie van elke gewichtsklasse zullen in actie komen. Alle gevechtsportscholen die bij de SuThaiBo zijn aangesloten, dat zijn er dertien van de veertien scholen in Suriname, doen mee aan de kampioenschappen. Dit gala zal worden afgewerkt in de Ismay van Wilgen sporthal en een toegangskaart kost in de voorverkoop SRD 40.

Behalve kampioen worden zullen alle winnaars en de beste nummer twee naar Columbia afreizen waar de SuThaiBo is uitgenodigd om vechters van Suriname te laten deelnemen aan de Pan-American Championships dat gehouden zal worden op 10, 11, en 12 november van dit jaar. Voor de kosten naar Columbia zal de SuThaiBo moeten opdraaien met behulp van de overheid, andere sponsoren en door middel van fundraising en kleurkaarten acties.

Flyer Thaiboks columbia 2017

Bron:SME Sport