Schaakvereniging Rukhmania organiseerde in september een open blitz toernooi. Het toernooi bestond uit een Topklasse, voor de gevorderde schakers, een Pupillenklasse voor de beginners en was tevens de afsluiting van het “Rukhmania Vakantie Schaken” programma.

Diverse interne thematoernooien werden in de afgelopen vakantieperiode afgewerkt en dit toernooi stond tevens in het teken van de jaardag van de vereniging, welke in augustus jl. 31 jaar bestond. Voor de Topklasse hadden 9 schakers zich opgegeven. De toppers speelden 9 rondes volgens het Round-Robin systeem waarbij iedere schaker 5 minuten denktijd per wedstrijd kreeg. Kampioen in deze klasse werd John Ramdat Tewarie met 7 punten. Op de 2e plaats eindigde Virgil Kartodikromo met 6,5 punten, gevolgd door Premiet Awadhpersad op de 3e plaats met 6 punten.

In de Pupillenklasse hebben 14 schakers meegedaan. Totaal 7 rondes volgens het Zwitsers werden afgewerkt waarbij de schakers 10 minuten denktijd per wedstrijd ter beschikking hadden. Maar liefst 6 schakers eindigen op een gedeelde 1e plaats. Na het toepassen van tiebreaks werd de jonge talentvolle Amy Yeung tot kampioen en tevens beste dame van het toernooi gekroond. Semi-kampioen werd Dewinder Ramesar gevolgd door demi-kampioen Ian Sowikromo. De 2e beste dame werd de jonge Sushmita Bhagwanbali.

De prijsuitreiking omvatte ook de voorgaande thematoernooien. Hieronder een overzicht van alle winnaars: