Gafiere achter slot en grendel geplaats vanwege illegale vuistvuurwapen

854

De 32-jarige Gafiere B. is op zaterdag 7 oktober door de politie van Munder aangehouden voor overtreding van de vuurwapenwet. Via de Centrale Meldkamer is de melding doorgespeeld dat er een vechtpartij gaande was voor een winkel in het ressort. Terwijl de wetsdienaren zich haastten naar het geval, reed een voertuig hen met grote snelheid voorbij.

Zij zetten gelijk de achtervolging in. De bestuurder bracht het voertuig tot stilstand op een inrit voor een woning. De wetsdienaren spraken hem gelijk aan en toen bleek dat hij degene was, die betrokken is geweest bij de vechtpartij. Bij een onderzoek in het voertuig stuitten de wetsdienaren op een vuistvuurwapen. Gafiere verklaarde het wapen te hebben gekocht voor bescherming van eigen lijf en goed.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Gafiere achter slot en grendel geplaatst.