Politie Lelydorp houdt bromfietsendieven aan

858

Buurtbewoners van Lelydorp hebben de politie in het ressort ingeschakeld dat er verdachten figuren op twee bromfietsen ophielden op de hoek van de Curacaostraat.De wetsdienaren reageerden gelijk op de melding. Bij het zien van het politievoertuig, renden de groep jongens weg met achterlating van de bromfietsen en een gekooide zangvogel.

Bij de achtervolging is de 13-jarige Luciano P. alias Aploeka aangehouden. Kort daarna is ook de 19-jarige Kevin C. die zich achter enkele stenen schuil hield, aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Twee andere verdachten hebben kans gezien weg te komen.

De bromfietsen zijn in beslaggenomen. Later op de dag deden drie personen aangifte van diefstal van hun twee bromfietsen en een zangvogel.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten ingesloten. Uit onderzoek is komen vast te staan dat er ook enkele aangiften zijn gedaan op de afdeling Jeugdzaken tegen de 13-jarige Luciano.

De zangvogel is afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. De Politie van Lelydorp onderzoekt deze zaak verder.