Veroorzaker aanrijding belandt in ziekeninrichting

685

Op donderdag 12 oktober kreeg de politie van het ressort Uitvlugt de melding van een aanrijding aan de Hedrikstraat en deden de plek aan voor onderzoek. Daar troffen de wetsdienaren de vermoedelijke veroorzaker van de aanrijding en de benadeelde aan.

Voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouwelijke bestuurder uit een zijweg van de Hendrikstraat de hoofdweg opreed. Bij het beschrijven van de bocht om op de voorrangsweg te komen, maakte de bestuurster een zodanige manouvre dat zij op de rijhelft van de tegenligger terecht kwam.

De tegenligger die met een hoge snelheid reed, kwam in botsing met het andere voertuig. De bestuurster heeft letsels opgelopen en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Zij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De benadeelde bleek bij een blaastest de toegestane promillage aan uitgeademde liter lucht van 220 milligram te hebben overschreden. De bestuurder blies 330 milligram per uitgeademde liter lucht.

Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor de verdere afhandeling.