Op het hoofdkwartier van de Inter-American Institute for Cooperation (IICA) te San Jose in Costa Rica zal op 25 en 26 oktober de bijeenkomst van de Inter-Amerikaans raad van Landbouw plaatsvinden. Aan deze bijeenkomst zullen vierendertig (34) landbouwministers, waaronder minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), deelnemen. Het voornaamste doel van deze bijeenkomst is het kiezen van een nieuwe directeur-generaal van IICA. Alvorens de verkiezing, zal de huidige directeur-generaal, Victor Villalobos, de bereikte resultaten van de afgelopen acht (8) jaar tijdens zijn ambtstermijn presenteren.

De openingsceremonie van deze landbouwbijeenkomst zal geschieden door president Luis Guillermo Solis van Costa Rica. Aan de oprichter van IICA, Henry Wallace, wordt een hulde uitgebracht middels een borstbeeld, die het hoofdkwartier van IICA zal sieren met de eer van aan Wallace.

Eveneens wordt het verslag “The Outlook for Agriculture and Rural Development in the Americas: A perspective on Latin America and the Caribbean 2017-2018” gepresenteerd door deskundigen van IICA, Food and Agriculture Organization (FAO) en the United Nation Economic Commision for Latin America and the Caribbean (ECLAC). Dit verslag behelst gedetailleerde informatie en analyses van de regionale landbouw en aanbevelingen met betrekking tot de ontwikkeling. Andere aspecten die besproken zullen worden zijn de ontwikkelingsstrategieeen die een boost kunnen geven aan de landbouwsector in America’s en het Caribisch gebied, en ook acties ter versterking van economische en institutionele aspecten van IICA.

Er zijn twee (2) kandidaten die gaan voor de functie van directeur-generaal. Die zijn Carlos Furche uit Chili en Manuel Otero uit Argentinie. –