Archieven oud-president mr. Ramdat Misier overgedragen aan NAS

879

23130658_1867703260036944_6011925473476170700_nDe archieven van oud- president mr. Fred Ramdat Misier zijn beschikbaar voor de samenleving. Met name juristen en student-juristen zullen veel hebben aan de stukken van wijlen mr. Ramdat Misier. Het gezin van de oud-president heeft maandag een deel van zijn archieven overgedragen aan het Nationaal Archief Suriname (NAS).

Het NAS is als onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voor het beheer van overheidsarchieven, maar ook het algemene behoud en de bewaring van archieven die van waarde zijn voor de samenleving. Vanuit die verantwoordelijkheid heeft het NAS het deel van de archieven dat is overgedragen, klaargemaakt voor de overdracht. Er is nog een belangrijk deel aan met name fotoarchieven dat in een later stadium zal worden overgedragen.

Oud-president Ronald Venetiaan heeft de aanwezigen kort toegesproken over zijn oud-collega. Hij bedankte de weduwe, Hilda, dat zij bereid is om de stukken af te staan. Hij sprak de hoop uit dat de geschiedenis positief zal oordelen over Ramdat Misier, “want het is de geschiedenis die zal oordelen over ons die de taak van president, al dan niet waarnemend, hebben vervuld”, aldus Venetiaan.

Met de overdracht van de stukken van Ramdat Misier heeft het NAS momenteel de stukken van twee voormalige staatshoofden in bewaring. Het eerste staatshoofd van wie de stukken zijn overgebracht, is oud-premier Henck Arron.