Nini Harpal Open groot succes

662

De WV Meerzorg heeft in verband met haar 45-jarig bestaan zondag het Nini Harpal Open worsteltoernooi georganiseerd in het Meerzorgstadion. Dit toernooi had twee doelen, te weten de worstelsport in Commewijne te promoten en fondsen te vergaren.

7a68a653da417ec6184a55d79203ed68_XLDe fondsen zijn bestemd voor de renovatie van haar trainingszaal, het Krachtsportcentrum Nini S. Harpal. In beide opzichten is WV Meerzorg geslaagd. Het worstelgedeelte leverde 15 mooie wedstrijden op, waarvan 2 damespartijen waren. Na jaren stonden er niet alleen maar heren op de worstelmat.

Bij de meisjes mocht Yaldha Antonio van de nieuwe vereniging Shuriken uit Nickerie in een demopartij het opnemen tegen de jochie Daniel Marinessen van Hind-Keserie eveneens uit Nickerie. Antonio toonde dat meisjes niet onder doen en versloeg Marinessen middels een touche. In de andere damespartij won Darshenie Ganga (Hind-Keserie) van Manisha Ramdas (Shuriken) middels een touche. De meisjes kregen heel veel ondersteuning van het publiek, ook in de vorm van geldbedragen.

De spannendste match-up van de avond was de partij tussen Marciano “Kong” Tsang van WV Commewijne en Wilson Balansi van SNL. Balansi begon sterk en nam al vroeg een 9-1 voorsprong. Maar Tsang liet zich niet uit het veld slaan en bij rust nam hij een 16-12 voorsprong. In de tweede ronde bleef het spannend, waarbij de grote aanhang van Tsang luidkeels hem aanvuurde. Balansi bleek een betere uithoudingsvermogen te hebben en won uiteindelijk de partij met 22-18. Tsang vroeg meteen een rematch aan tijdens de Nationale Kampioenschappen en Balansi ging ermee eens.

Nini Harpal Open groot succes 2In het fundraisingsgedeelte hebben een aantal sponsoren gehoor gegeven om WV Meerzorg te ondersteunen. De club had gerekend om een bedrag van SRD 20.000 binnen te halen en daar waren ze dichtbij. Er werden ook 3 stonfutu’s en sponsoren gehuldigd, waaronder Harry Ramsaran en Ishaak Rosan. Beiden hebben elk SRD 5.000 ter plaatse toegezegd.

Uitslagen Nini Harpal Open: 1. Kamlesh Kalidin Hind-Keserie – Atish Satram Jai Hanoeman 8 – 1, 2. Emilio Tomopawiro WV Meerzorg – Prewish Singh Shuriken 9 – 4 T, 3. Sahil Satram Jai Hanoeman – Darshan Doebar Hind-Keserie 10 – 0, 4. Amit Shri Commewijne – Shywan Ramhit SC Tatami 2 – 12, 5. Micha Willems SC Tatami – Monesh Asre Hind-Keserie 10 – 0, 6. Daniel Marinessen Hind-Keserie – Yaldha Antonio Shuriken 1 – 8 T, 7. Soeradj Jagdew WV Meerzorg – Ritesh Lachman Hind-Keserie T 4 – 0, 8. Stephan Brunings Commewijne – Previen Bharos Shuriken T 4 – 0. 9. Rohiet Shri Commewijne – Arwiendh Punwasi SC Tatami 1 – 12, 10. Manisha Ramdas Shuriken – Darshenie Ganga Hind-Keserie 4 – 10T, 11. Sahil Satram Jai Hanoeman – Awierish Jagan Jai Hind 12 – 0, 12. Rayen Padarath WV Meerzorg – Soeradj Gadjoe Jai Hind T 5 – 0, 13. Chiragalie Mohamed Hind-Keserie – Damien Kartomedjo Meerzorg 12 – 1, 14. Marciano Tsang Commewijne – Wilson Balansi SNL 18 – 22, 15. Fernando Ghoerahoe WV Meerzorg – Leandro Dongo SC Tatami 0 – 10.