Valano bekroond tot paard van het jaar

752

Valano bekroond tot paard van het jaar 1 (1)Valano heeft alle drie paardenraces van de Suriname Triple Crown races gewonnen en is met al deze overwinningen bekroond tot de Triple Crown winnaar van Suriname en tevens paard van jaar 2017. In de A-klasse race was Sultan de vroege koploper.

Het paard van Nanhekhan racing stable werd samen met Trumandate gevolgd door Vaultamore tot de laatste bocht. Na deze bocht nam Valano de race over en domineerde richting de finish. De eigenaar van Valano, de heer Lex Gummels geeft aan dat hij dit alles te danken heeft aan zijn trainer Danny Gummels en groom Haggi Amiemba, want die hebben al de zware voorbereidingen moeten doorstaan met deze hengst.

In deze klasse eindigde Sultaan als tweede, Vaultamore als derde, Trumandate als vierde en Custom Made als laatst. In de B-klasse won Expresso van George Gummels de race. Skor kwam binnen als tweede en Princess als derde. In de C-klasse won Kameleon de race heel verrassend van de vroege koploper Shakira en Royal Angelo kwam in als derde.

In de D-klasse won Victory de race, Birthday Present kwam in als tweede en Spirit als derde. In de E-klasse won Messi de race, Cindy kwam in als tweede en Bugatti als derde. De organisatie heeft Donavon Goede en Sjakir Nanhekhan uitgeroepen als de meest beroemde jockey’s van Suriname en dit op basis van hun afgelopen prestaties van de Suriname Triple Crown races.